Zagubiona... Życie nastolatki, jej radości i smutki :D
piątek, 28 września 2007
SPAGETTI ( SPAGHETTI )

Dzisiaj w mojej kulinarnej odsłonie SPAGETTI takie pyszne, że palce lizać:) Danie pochodzące prosto z Włoch :) Do tego tanie, proste i szybkie:) Same plusy, a brzuszek szczęśliwy:)

  

SKŁADNIKI DO SPAGETTI (SPAGHETTI):

- Mięso mielone

- Makaron oczywiście nitki

- Sos do SPAGETTI (np. publiszki), a jego ostrość zależy już od gustu

WYKONANIE SPAGETTI (SPAGHETTI):

 Makaron wkładamy do gorącej wody dodając szczyptę soli (aby się nie posklejał)i gotujemy ok 15 minut. W tym czasie przypiekamy mięso mielone, a gdy już będzie takie w sam raz dodajemy sos. Wszystko mieszamy, aż stanie się ciepłe. Makaron po zagotowaniu odcedzamy i umieszczamy na talerzach dodając na każdy chochelkę sosu / lub więcej;/. I SPAGETTI (SPAGHETTI)jest gotowe do zjedzenia:)

Prawda, że szybko? A jakie smaczne... palce lizać:D Pozdrawiam i smacznego!

16:09, agnieszka1992 , wypieki
Link Komentarze (3) »
środa, 12 września 2007
GOŁĄBKI

Dzisiaj postanowiłam założyć nową kategorię ; wypieki;) Chociaż gotowaćnie potrafię, a tym bardziej piec zakładam tą kategorię gdyż chcę wam polecić wszystko co dobre dla podniebienia:)

Na początek Gołąbki mojej mamusi;) naprawdę smaczne:)))

PRZEPIS NA GOŁĄBKI

Składniki:

* Główka kapusty

* 2 szklanki ryżu

* pół kilo mięsa mielonego

* koncentrat pomidorowy

* Mąka, olej, pieprz, sół

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko, odcedzić i ostudzić. Mięso wieprzowe należy zmielić i zmieszać z ryżem wraz z 1 puszką koncentratu pomidorowego. Kapustę obrać z liści zewnętrznych i obgotować w posolonej wodzie. Zdejmować kolejne liście z gotowanej główki i studzić. Następnie ułożyć kilka zewnętrznych liści w brytfannie na spodzie i przygotować 1/2 l wody z rozpuszczonym koncentratem (2 puszki). Uformować gołąbki (zawijając farsz w liście), a następnie obtoczyć w mące i opiec na rozgrzanym tłuszczu. Układać warstwami w brytfannie na wierzchu nakryć liśćmi kapusty, uzupełnić wodą i nakryć przykryciem. Dusić w piekarniku około 1 godziny. Po wystudzeniu ponownie rozgrzać piekarnik, a zawartość sosu uzupełnić przygotowanym wcześniej roztworem (2 łyżki stołowe mąki, 1/2 szklanki mleka i 1/2 szklanki wody.

Zamiast ryżu można urzyć kaszy;) jak kto woli.

Są naprawde wspaniałe, pochłaniam je masowo jeśli tylko mamusia znajdzie czas by je zrobić;) Smacznego!!!

 

 

18:07, agnieszka1992 , wypieki
Link Komentarze (5) »
| < Grudzień 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
O autorze
Zakładki:
O MNIE - Jestem Agnieszka.Mam 17 lat:) Interesuję się sportem szczególnie siatkówką, piłką nożną, skokami narciarskimi, piłką ręczną. Przeglądajcie bloga i zostawiajcie komentarze:)
Chcesz wiedzieć o mnie więcej? Zaglądnij tutaj: /Usługa dla zalogowanych na bloxie/
Chcesz mi coś ciekawego przekazać? Napisz do mnie:)
Blogi znajomych wirtualnych
Blogi moich znajomych;)
Czasopisma młodzieżowe
Darmowe sms
Filmy
Gify
LOST - mój ulubiony serial
Pomoc
Różności
Sławni
Sport
Super gierki
Telewizyjna rozrywka
Wyszukiwarki
Dostaniesz 5 komentarzy za wklejenie avka na tydzień ;)